Advergaming: Reklame gennem video spil

Praksis med at bruge video spil til at fremme et bestemt produkt eller en organisation er kendt som “Advergaming”. Kablede magasin først brugt dette udtryk i en kolonne til at beskrive idriftsættelse af gratis online spil fra store virksomheder, i 2001. Der er tre kategorier af Advergaming: ATL Advergaming, BTL Advergaming og TTL Advergaming.

ATL Advergaming kan vagt forklares som en salgsfremmende video spil. Forretningsområdet omfatter interaktive video spil på deres hjemmeside for at skabe større bevidsthed om deres produkt blandt besøgende på websitet. Denne metode er også brugt til at tiltrække flere besøgende på webstedet og for at øge trafikken på webstedet. Hvis spillene er lavet til produkt reklame, er produktet fremhævet i spillet.

Før opfindelsen af internettet, blev disketter og senere compactdiske brugt som et medium til at fremme spil og til gengæld et bestemt produkt. Det startede med diskette dybest set at skabe bevidsthed samt produktets markedsføring. Den første Advergame blev distribueret af amerikanske hjem mad, som blev udviklet af kok Boyardee. Taco Bell og Coca Cola fulgte det ved at give kunder disketter, der indeholder salgsfremmende spil. Den første Advergame skal fordeles på kompakt disk var af Chex og General Mill. Den grafiske udformning af disse spil har modnet fra arkade stil flash til tre-dimensionelle.

BTL Advergaming består af rekruttering værktøjer som In-game reklamer, militsfolk og edutainment. Normalt er maskot for den særlige virksomhed afbildet som helten i sådanne spil. Pepsi og Burger mand var maskotter brugt i salgsfremmende spil designet af Pepsi og Burger King henholdsvis. Historien i disse spil kan være kommercielle, uddannelsesmæssige eller politisk som spillet amerikanske hær skabt for at tiltrække flere unge til at vie deres liv til hær og også spil betød at fremme sport som Formula One racing er også en del af denne teknik.

I spillet reklame er mere kommercielle type og er udelukkende rettet til fremme af produktet via spillet. Dette er virkelig picking up og endda film fremmes ved denne metode. Ligesom på hjemmesiden for filmen, The Mummy, der er spil, som har en historie minder om filmen, og spilleren får kendskab til fakta om filmen og dens emne, ægyptisk mumie. Pædagogisk Advergaming refererer til spil, der skildrer en moralsk besked til spillerne.

Disse spil kan også fungere som et medium for reklamen sig gerne i videospil af EA Sports; bannere Pepsi line ramme af spillet. Ved hjælp af denne strategi er virksomhederne købedygtig levere lav pris eller gratis spil til forbrugerne. Dette er også effektive til at reducere prisen på spil, der har et månedligt gebyr.

TTL Advergaming eller gennem linjen Advergaming er den mest sjældne form for Advergaming. URL-links er indlejret i et spil, der tager spillerne til websiderne, som har BTL Advergaming. Forskellige metoder der anvendes til at tiltrække spiller til en bestemt webside. I spillet “Indtast the Matrix” URL er hyperlinks afbildet i baggrunden, hvor spilleren er tvunget til at klikke for at lære om fakta om handlingen i det næste niveau og samtidig reklamerer om produktet. Nysgerrighed til at lære om temaet i spillet tiltrækker spilleren, selv om det ikke måske være nødvendigt at klikke for at afslutte spillet. Sådanne former for spil er normalt kendt som link-jagter som et link vil føre til en anden. Besøgende på webstedet er undertiden fristet med en præmie til at bede dem om at klikke på URL-adressen.

Denne teknik af reklame er virkelig gavnligt, da det ikke kun skaber bevidsthed blandt spilleren, men også blandt hans venner, der lander hjemmeside på vens forslag. Succes for Advergaming er uforsørget oven på ord i munden og dermed er også kendt som viral markedsføring. I år 2004, denne industri genereret omkring 83.6 millioner dollars og involveret 105 millioner spillere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.